Tradicionális Thai Masszázs

Kiknek ajánlott a Tradicionális Thai Masszázs?

Életkortól és nemtől függetlenül, ajánlható mindenkinek!

Különösen ajánlott:  mozgásszegény életmódot folytatóknak, stresszes életmód esetén, sportolóknak, alvásproblémák esetén, nehéz fizikai munkát végzőknek, reumatikus és ízületi panaszok esetén, ülőmunkát végzőknek!

Az úgynevezett Tradicionális Thai masszázs, azaz száraz masszázs alkalmazásakor a masszőrök nem használnak olajat, krémet, hanem az akupresszúrás pontokat ingerlik nyomásos technikával, masszázsruhán keresztül..

Milyen ruhában, történik a tradicionális Thai masszázs?

A masszázshoz a vendég kap egy kényelmes, tiszta váltóruhát, melyet a vendég a masszázs előtt átvesz.

Hogyan történik egy Tradicionális Thai masszázs, mi a technikája?

A Tradicionális Thai masszázs kezelések egy hangulatos megvilágítású szobában folynak, gyertyafény és lágy, thaiföldi relaxációs zene biztosítják a teljes kikapcsolódást. A masszázs során az egész testet kezelik, fejünktől a lábujjakig. A masszőr nem csak a kezét, hanem öklét, könyökét és sarkát is használva masszírozza meg a talpat, a láb izmait, majd a hátat és a gerincet. A kezeléshez hozzátartozik a kar a váll, a nyak és a fej masszírozása is.
Tradicionális Thai Masszázs

A thai masszázs eredete

A jelenleg ismert thai masszázst hozzávetőlegesen ezer éve művelik, gyökerei azonban sokkal régebbi korokba nyúlnak vissza. Elméletének és technikáinak forrásait a kínai masszázsban, az indiai ayurvédikus masszázsban és a jógában  lehet felfedezni.

A népi hagyomány Jivaka Kumar Bhaccat, Buddha orvosát és barátját tartja a thai orvoslás megalapítójának, így a thai masszázsrendszer kidolgozását is neki tulajdonítják. A thai masszázs hatása – akárcsak a kínai vagy indiai technikák esetében – elsősorban az energiarendszer kiegyensúlyozásában rejlik.

“Ép testben ép lélek”

Ez a sokszor idézett mondás, a thai masszázs esetén határozottan érvényes. Az ősi távol-keleti filozófia szerint az ember testi- lelki egyensúlya szükséges ahhoz, hogy az emberi test egészségesen működhessen. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban.

A több ezer éves hagyományokon alapuló thai masszázs alapvetően eltér az európaitól, alapját a testet láthatatlanul behálózó energiavonalak rendszerének koncepciója alkotja. Fő célja az izmok nyújtásával, akupresszúrás pontok nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.

A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt, ellazulást. Lazító, feszültségoldó valamint  fájdalomcsillapító hatású. Thai masszázs után azt tapasztalhatjuk, hogy testileg és szellemileg frissebbek, aktívabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

A tradicionális Thai Masszázs kezelés eredménye, a test energetikai egyensúlyának helyreállítása, öngyógyító mechanizmusainak aktivizálása.